Varför fiskar du?

Ibland kan det vara bra att stanna upp och reflektera lite över varför man tycker om att fiska och varför man vill göra det. Vad är det som känns bra med fiske? Vad är det som är roligt eller som lockar dig till att göra det om och om igen? Genom att reflektera över dessa och liknande frågor kan du få svar som du annars inte hade fått. Det kan också göra så att din motivation för fiske höjs, eller till och med så att du tar upp ett gammalt intresse igen.

Anledningen till varför du fiskar behöver inte vara djup. Det kan vara så enkelt som att du tycker att det är rofyllt. Det som är vikigt är att veta varför du fiskar, så att du inte bara gör det på rutin eller för att du alltid har gjort det. För om du inte tycker att det är kul eller givande längre så är det ju ingen idé att hålla på med fiske. Då är det bättre att du spenderar din tid på något annat som du tycker om.

Okej att lämna och komma tillbaka

Du kanske känner att det inte är så roligt att fiska just nu – att det är annat i livet som lockar mer. Då är det helt okej att lägga fisket på paus ett tag och sen om du vill är det bara att du tar upp intresset igen. Eller så gör du inte det – det är helt upp till dig. Oavsett hur du gör är det okej. Att fiska ska vara roligt!