Fiske

Bålsta är kanske inte den första ort man tänker på vid fiske, men sanningen är att det är riktigt bra fiske runt Mälaren. Mälaren är faktiskt en av de sjöar i Sverige som har flest olika arter av fiskar. Främst är det riktigt bra fiske för både gös och gädda.

Den som vill fiska i Mälaren behöver inte lösa något fiskekort så länge man enbart väljer att använda sig av handredskap och har  maximalt tio krokar. Handredskap är kastspö, pimpelspö och metspö. Vanligt fiske är med andra ord helt okej utan att man behöver tänka på något annat.

Boka ett hotell i Bålsta och njut av en hel helg med fiske. Det spelar inte någon roll vilken årstid det är eftersom att det går lika bra att fiska året om. Några saker som kan vara bra och tänka på är att om man får upp en gös som är mindre än 45 cm lång behöver den släppas tillbaka i vattnet och få möjligheten att växa till sig lite.

Ta chansen att uppleva riktigt bra fiske i samband med en härlig vistelse på hotell och god mat, det är allt man önska att få njuta av.