Svenska destinationer för fiske

Om du älskar att fiska behöver du aldrig åka särskilt långt för att hitta en fin vik eller brygga att slå dig ner vid. Vi har faktiskt väldigt tur att det svenska landskapet är så pass varierat att sjöarna och omkringliggande hav erbjuder ett brett utbud av olika fiskar. Men dessutom har Sverige ovanligt många sjöar, vattendrag och åar som inte gör det särskilt svårt att faktiskt ta sig tiden att fiska. Många bryggor och vikar är också barnanpassade så att du som fiskeintresserad förälder enkelt kan ta dig nära vatten trots din medtagna kombivagn.

Men det finns trots allt några platser i Sverige som fiskeintresserade personer vallfärdar till varje år och som ger bättre möjligheter för dig att åka hem med en stor fångst.

Översjön

Översjön är ett exempel på en plats som passar bra för lite olika typer av fiskare. Här kan du förvänta dig att fånga rejält med abborre, gös och kanske också en och annan gädda. Du hittar Översjön nära Jakobsberg, vilket också gör det till en central destination för stockholmare som uppskattar en dag på sjön.

Abmoälven

Att fiska i Abmoälven kräver lite mer kunskap, men du har också stor chans att komma hem med harr och öring, men säkerligen också en hel del gädda, abborre och sik. Älven hittar du mil norr om Arvidsjaur och passar därför lite extra bra för dig som bor i Norrland. Men du kan också ta dig hit med bil, buss eller tåg. Här lockar framförallt fina fiskevatten och en rogivande natur som gör att du kan koppla av och njuta av tystnaden.