Skillnaden mellan havsfisk och insjöfisk

Är det någon skillnad på att äta fisk som kommer från havet och fisk som kommer från en sjö? Ja det är det faktiskt – i alla fall när det kommer till smaken på fisken. En fisk som är fiskad i havet kan ibland ha smak av hav eller tång. Men den stora skillnaden med dessa olika fiskar är att havet är saltvatten och en sjö är sötvatten.

Dock är det inte alltid jättestor skillnad i smaken av salt på om en fisk kommer ifrån havet eller en sjö. Och nu kanske du undrar hur det inte kan vara större skillnad i smaken av salt? Svaret är att fiskar i saltvatten och sötvatten har någorlunda samma halt av salt i sin vävnadsvätska.

Vilket är bäst?

Vilken fisk som är bäst beror på vem frågan ställs till. Alla tycker olika och ibland kanske man tycker att en fisk från havet smakar bättre än en fisk från en sjö. Det kan helt enkelt variera från person till person – men också från fisk till fisk. Kanske tycker du att torsk från havet smakar bättre än torsk från sjön. Eller tvärtom.

Oavsett så är det du själv som bestämmer var du fiskar eller vilken fisk du köper i butiken. Kanske har du inte möjlighet att fisk i havet så du väljer att fiska i en sjö och därför tycker att insjöfisk är bättre. Det är helt enkelt du själv som bestämmer, men kom ihåg att det är okej att ändra sig.