Tillagning av fisk

När man drar upp riktigt fin fisk ur vattnet finns det flera olika sätt att tillaga den på. Tillagning i sous vide är en metod som ursprungligen kommer från Frankrike. Begreppet sous vide betyder “under vakuum”. Fisken lägger man i en förseglad påse och lägger ner i maskinen som håller en perfekt temperatur vilket ger fantastisk smak och konsistens på maten.

Beroende på vilken fisk som man har fått upp ur vattnet finns det olika temperaturer att förhålla sig till. Det är viktigt att kolla ordentligt vilken temperatur som rekommenderas eftersom att för hög eller låg temperatur kommer inte att ge den smak och konsistens som man önskar.

Innan man sätter igång temperaturen är det viktigt att man kryddar fisken ordentligt. Kryddorna kommer sedan att arbeta sig in i fisken under den tid som maten tillagas och middagen blir sedan helt fantastisk. Imponera på familjen eller gäster genom att tillaga mat på samma sätt som riktiga mästerkockar gör.

Att laga klart fisken i en sous vide tar ungefär 20 minuter, så det krävs inte många långa timmar i köket vilket kan vara bra att veta för den som är intresserad av att prova laga fisk på ett nytt sätt.