Unna dig en paus

Att fiska kan ibland vara jobbigt, kallt, blåsigt och blött. Det är inte alltid en dans på rosor och för att du ska ha orken och viljan att ändå fiska under några av dessa jobbiga dagar så är det viktigt att du tar en paus från just fiske. Gör något annat än att fiska men som du får energi av. Det kan vara att laga en god middag, umgås med familjen eller tvätta den där stora tvätthögen som ligger hemma.

Om du känner att du behöver ett avbrott från hela vardagen så kan du boka ett hotell. Och varför då inte lyxa till det lite extra och boka ett hotell som har ett fantastiskt spa? Då kan du få massor med ny energi när du åker hem igen – energi som du kan lägga på att fiska när vädret inte är sådär lockande som man kanske tänker att det ska vara.

Det är också okej att säga nej

Trots att du har tagit en paus från fisket kan det ibland kännas jobbigt. Att ibland känna motstånd till att åka ut och fiska är helt normalt och då är det okej att säga nej. Så länge du har fiske som en hobby och inte jobbar som fiskare är det okej att hoppa över en fiskerunda om du inte känner för det. För att kunna uppskatta något måste man ibland ha ett längre avbrott från det och ibland även ha perioder när man inte gör det alls.