Tänk på detta när du är ute med båten

Att vara ute på sjön är någonting som de flesta fiskare älskar. Visst är det trevligt att fiska från en brygga eller strandkant. Men det finns inte mycket som slår känslan av att befinna sig på en båt på öppet vatten. Däremot innebär detta också fler risker så för att du ska kunna fiska på sjön på ett säkrare sätt är det viktigt att du har dessa saker i åtanke:

Skydda dig från solen

Framför allt när du är ute och fiskar under årets varmare månader kan temperaturen snabbt klättra uppåt. Detta innebär att du måste säkerställa att du både är rätt klädd för värmen. Men också att du skyddar dig från solens strålar som är mer skadliga när du befinner dig på öppet vatten.

Det är vanligt att många som bränner sig rejält har gjort så när de befinner sig på en båt. Oftast blåser det lite, vilket gör att man inte alltid känner när solen börjar bränna och kanske har man heller inte med sig rätt solskyddsfaktor. Glöm inte solkrämen och återapplicera under dagen för att skydda din hud.

För att skydda ditt ansikte är en keps eller fiskemössa en mycket bra investering att ha med dig i båten. Förutom att du slipper bränna dig så bidrar detta också till en bättre upplevelse när du fiskar på sjön. Undvik också att vara ute på sjön när solen står som högst på himlen. Framför allt om du har lätt för att bränna dig eller är känslig mot solen.

Kontrollera alltid båten innan avfärd

För att det inte ska inträffa några överraskningar på sjön är det också viktigt att du kontrollerar båten innan avfärd. Är båten tankad och har du med allting som du behöver under dagen?