Laga mat tillsammans

Att laga mat tillsammans kan vara en fantastisk aktivitet för hela familjen. Har man tillsammans dragit upp fisken kan det vara kul för barnen att få vara med och rensa fisken och se hela processen från att den kom upp från vattnet tills att den är redo att ätas upp.

Det har aldrig varit lättare att laga riktigt perfekt fisk än med en sous vide. Själv behöver man endast ta ansvar för att krydda ordentligt och ställa in rätt temperatur i maskinen. Sen kan man fokusera på de övriga tillbehören som ska ätas till, grönsaker, potatis eller vad man själv önskar.

Genom att involvera barn i matlagningen så kan de dessutom lära sig mycket om att det inte bara är att gå in på affären och köpa en fisk direkt från frysdisken utan det är en levande varelse som har fiskats upp, transporterats, rensats och paketeras.

Barnen kan dessutom få vara med och bestämma de kryddor som fisken ska få ha, eller iallafall få hjälpa till och krydda och packa ner fisken i vakuumpåsarna. Kanske det kan vara ett sätt att få barn som inte uppskattar fisk att i alla fall smaka på maten.