Fiskrestauranger i Sverige

Samtliga länder i skandinavien är kända för sin fiskekultur och gedigna utbud av fantastiska och prisbelönta restauranger som inriktar sig på att servera enbart fisk och skaldjur. Norge kanske är det första land man tänker på när man pratar om fisk och då framförallt lax. Men även Sverige har en lång historia när det kommer till fiske och mängder av restauranger utspridda i hela landet. Så om du befinner dig i Stockholm eller Göteborg för att gå på spa, varför inte kombinera detta med ett härligt restaurangbesök?

Sjömagasinet i Göteborg

Göteborg är nog den stad som man framförallt förknippar med fisk och skaldjur. I Göteborg kan du besöka fiskhandlare och Fiskekyrkan, samtidigt som utbudet av färsk fisk och restauranger är mycket stor. Men Sjömagasinet hamnar ofta högst upp på topplistorna och vi förstår varför. En gedigen meny och perfekt tillverkade råvaror gör matupplevelsen till en ren fröjd.

Om du älskar fisk och skaldjur och befinner dig i Göteborg bör du också besöka Fiskekrogen och Sjökrogen i Lorensberg.

Wedholms fiskrestaurang i Stockholm

Stockholm har också ett stort utbud av fiskrestauranger. Både lite lyxigare varianter som till exempel Wedholms fiskrestaurang, men också fina fiskbarer som till exempel Kajsas fisk och restaurang Räkan. Men den restaurang som vi vill slå ett litet extra slag för är trots allt Wedholms fiskrestaurang, framförallt om du letar efter en fantastisk upplevelse. Dekoren är väl genomtänk och mycket trevlig att umgås i.

Så ta med dina nära och kära till någon av Stockholms restauranger som inriktar sig särskilt på skaldjur och fisk. En fantastisk upplevelse som alla borde testa på. Kombinera med gott vitt vin och en härlig dessert.