Isfiske, är det dags att pimpla?

Pimpelfiske är populärt bland de som är nya inom vinterfiske, eftersom man inte behöver köpa på sig dyr utrustning och det är heller inte komplicerat. För att komma igång med pimpelfiske behöver man en isborr, ett pimpelspö med nylonlina, ett gäng pirkar och krokar. Kom ihåg att du behöver något varmt och skönt att sitta på också och varma kläder så att de iskalla vindarna inte stör dig.

Vi gillar att ta med oss stolryggsäckar när vi är ute och pimpelfiskar, eftersom det är så praktiskt och skönt att sitta på. Sedan är matsäcken viktig också så klart. Här prioriterar vi termosen över en sodastream kolsyremaskin. Det är svårt att slå en varm choklad med grädde i och ett gäng kanelbullar när man är ute på isen. Eller vad sägs om en cappuccino med chokladsmak?

När du sedan får napp på linan ska du snabbt dra upp din fångst, kroka av och släppa ner linan igen. Det beror på att det är ett helt stim av potentiell fångst under isen när du väl har fått napp, så om du är snabb nog kan du samla på dig ett gäng.

Ismete är också ett alternativ när man vinterfiskar. Man kan använda sig av speciella ismetespön med stativ för att slippa stå och hålla i det. Dessa spön är ofta utrustade med broms för att underlätta att man får upp fisken när det äntligen nappar. Grilla sedan hel fisk i ugn och servera på ett tjusigt Marimekko fat för att imponera på familjen.