Categories
Uncategorized

Ta till vara på alla delar av fisken

Vid fiske är det underbart när det nappar och man lyckas få upp en eller flera fina fiskar. Att ta med dessa hem och tillaga och äta upp är riktig lyx som många fiskare verkligen kan uppskatta stort. Men det blir alltid lite spill över efter att man har rensat fisken ordentligt. Inälvor, huvud och liknande. Går det på något sätt och ta reda på varje del av fisken? Har man en katt i hemmet kan dessa delar bli ett riktigt kalas för katten.

Det som är mindre trevligt med katter under sommartid är att de kan dra in loppor eller fästingar. Hitta fästingmedel för katt och förhindra att de drar in djur. Eftersom katter är väldigt självständiga djur är det svårt och hindra att de hoppar upp i soffan eller sängen, och där vill man inte ha fästingar.

Fästingarna har inte alltid satt sig fast i skinnet på katten utan kan krypa runt i pälsen under en längre tid innan de fäster. Har man då otur så lossnar de och väljer att fästa sig på människan istället. Det finns flera olika typer av fästingmedel som man kan prova för och se vad som fungerar för sin egen katt. Var uppmärksam så att det inte uppstår några biverkningar på katten av medlet. Även om sannolikheten är liten finns det alltid en liten risk att det är något ämne som katten inte tål, därför bör man ha katten under uppsikt ett tag efter applicering.